top of page
Buscar
  • Foto del escritorFRANCESC VOLTAS

L’AADPC commemora el Dia Internacional del Doblatge publicant un vídeo que reivindica la disciplina

Actualizado: 14 jun 2022


FRANCESC VOLTAS | ÀUREA GRAU

 

Amb el lema “Donem la cara pel doblatge”, la reivindicació se centra en recuperar el doblatge en català


Coincidint amb el Dia Internacional del Doblatge, l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, ha difós un vídeo a la seva plataforma de Twitter on, diversos actors i actrius del sector han sortit en defensa d'una disciplina que han definit com un "art". Un art que actualment no està passant pel seu millor moment, tenint en compte que encara no s'ha establert com i de quina manera s'aplicarà la nova llei de l'audiovisual, aprovada el passat 26 de maig.



Vídeo commemoratiu del Dia Internacional del Doblatge (AADPC)


En una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, l'actriu de doblatge Mercè Montalà, coneguda per ser la veu habitual de l'actriu Julia Roberts, ha deixat clar que la feina de l'actor de doblatge no està ben pagada. "Fa 20 anys que no se'ns apuja ni el sou ni l'IPC", ha dit. També esmenta que se'ls ha silenciat durant molt de temps, fins al punt que han hagut de patir humiliacions que han acabat repercutint amb la qualitat del producte final. "Hem estat molts anys sent un col·lectiu silenciós, acceptant tota mena de vexacions i d'un maltractament al treball" ha afegit.Un col·lectiu, el dels actors i actrius de doblatge, que s'ha vist reforçat amb la creació d'una nova plataforma, constituïda ja en sindicat, Doblatge Unida de Barcelona, una associació pilotada per actors joves que estan lluitant per mantenir unida la professió. "Estem molt cansats", esmenta Montalà.


DUB

L'associació de Doblatge Unida de Barcelona va néixer el setembre de 2019 i la seva lluita es basa en tres objectius: unir la professió per tal de defensar els drets dels treballadors i establir un nou conveni, informar de les activitats als socis, i compartir els projectes per avançar en la lluita a favor del doblatge en català.


De fet, el pròxim 17 de juny de 2022, DUB realitzarà un col·loqui sobre doblatge en català on hi participaran els actors i actrius Masumi Mutsuda (Daniel Radcliffe), Luis Posada (Johnny Deep), Victòria Pagès (Vera Farmiga) i Albert Trifol (Martin Mystery).


Cartell sobre el col·lòqui de DUB del pròxim 17 de juny

7 visualizaciones0 comentarios
Publicar: Blog2 Post
bottom of page