top of page
Buscar
  • Foto del escritorFRANCESC VOLTAS

Comença la jornada "El català, reptes i propostes. El futur de la llengua àmbit per àmbit"

Actualizado: 17 may 2022

FRANCESC VOLTAS | ÀUREA GRAU


 

El principal objectiu del col·loqui, avaluar l’estat del català per recuperar-lo

En el marc del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua, dijous 12 va començar la jornada “El català, reptes i propostes. El futur de la llengua àmbit per àmbit”. La iniciativa s'ha celebrat al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i es porta a terme dins del Palau Marc.


La consellera de cultura, Natàlia Garriga, i el Secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila han estat els encarregats d’inaugurar la jornada. “La realitat és que el castellà gaudeix d’una perfecta salut a Catalunya. El que cal enfortir és la llengua catalana”, ha dit Garriga només començar. Per altra banda, Xavier Vila ha afegit: “volem contraposar mirades diferents de la situació de la llengua per construir aquest calidoscopi que ens donarà informació des de visions que ens ajudaran a saber quina és la realitat de la llengua”.






















La taula rodona sobre cultura va comptar amb la participació del cantant Lildami, l'actor Òscar Intente i l'editora Núria Iceta


La jornada estarà distribuïda per diversos blocs, on professionals convidats de cada sector explicaran quin és l’actual estat del català i formularan propostes per intentar revertir la situació. En ambits com l’educatiu, el cultural i l’audiovisual es comptarà amb la presència d’altes personalitats com el cantant Lildami, Jaume Roures, director general de Mediapro, o la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell. La jornada s'ha pogut seguir presencialment o en línia.


Què és el Pacte Nacional per la Llengua?


El Pacte Nacional per la Llengua és un projecte polític participatiu impulsat pel Govern de Catalunya a partir del qual es vol inicidir plenament en tots els temes relacionats amb el català. Aquest projecte ha donat lloc a l'informe Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana, el qual exposa la situació de la llengua catalana a l’actualitat.




15 visualizaciones0 comentarios
Publicar: Blog2 Post
bottom of page